Despre mine

Bine ati venit dragii mei,

Sunt o mamica preocupata de ceea ce inseamna dezvoltarea optima a copilului, care incearca mereu sa fie la current cu tot ce se descopera legat de etapele de crestere a celor mici, nevoile si suferintele lor.

Incerc pe cat posibil sa ii creez copilului meu o imagine cat mai realista a lumii in care traim si a oamenilor de langa noi, avand mereu in gand dorinta de a nu distruge inocenta cu care s-a nascut.

Cred ca in ziua de azi, copiii au mai multe frici, dar si mai multe metode de a le infrunta si depasi.

Imi doresc sa imi ajut copilul sa ajunga un adult echilibrat, in legatura cu emotiile sale si care sa stie sa isi accepte limitarile dar fara sa renunte la a mai incerca sa le depaseasca.

Vreau sa il pot ajuta sa aiba o inteligenta emotionala ridicata, un caracter frumos dar si puternic, sa poata sa se ridice si singur dar sa stie si cand e momentul sa ceara ajutorul fara a se simti vinovat sau slab.

Imi petrec mult timp citind carti de parenting si vorbind cu diversi psihologi cu experienta in psihologia copilului incercand sa nu repet greselile parintilor mei (desi cateodata reactiile mele sunt exact cele pe care le aveau parintii mei la adresa mea).

Este greu cateodata sa explic unui copil mic, motivele pentru care unii oameni sunt rai, pentru care unii copii sunt violenti, sau care ar fi reactia potrivita pentru o anumita situatie, mai ales cand este coplesit de sentimente contradictorii.

In acest blog, creat special pentru parinti, dar cu gandul la copii, veti gasi jocuri care sa va apropie, care sa le dezvolte abilitatile fizice dar si imaginatia.

Veti gasi povesti cu morala pentru diverse situatii in care se poate gasi copilul vostru.

Va voi povesti despre diverse situatii dificile cu care ne-am confruntat noi ca parinti, si intrebari dificile la care a trebuit sa gasim raspunsul potrivit.

De asemenea, cred ca este bine sa inveti si din experientele altora, asa ca voi expune si alte povesti ale prietenilor mei, tot parinti, si deznodamantul pe care l-au avut aceste situatii.

Va invit sa va spuneti deschis parerea, sa adaugati ceea ce credeti ca ar mai fi de spus sau de facut astfel incat toti sa putem sa crestem impreuna cu oamenii mici pe care i-am adus pe lume.

Cu drag,

Mami.

 

EU=Mami

copilarind-mami

 

 

 

 

 

Gogoasa buclucasa

 

gogoasa-buclucasa

 

 

 

 

 

 

Colaboratori

psiholog-copilarind

 

 

 

 

 

 

Nicoleta =Psihologul “de serviciu”