Jocuri

Jocul si jucariile inseamna mult pentru copii. Dar ce faci atunci cand ai ajuns sa ai saci de jucarii (efectiv saci), dar cei mici par sa fie plictisiti, nu se mai joaca cu unele din ele de luni de zile, si parca tot si-ar dori altele.

De curand am vazut o reclama in care celor mici li se cerea sa scrie o scrisoare Mosului in care sa ii spuna ce isi doresc de Craciun, si toti au scris ca vor diverse jucarii. Apoi li s-a cerut sa scrie o scrisoare parintilor in care sa le spuna ce ar dori sa faca parintii, cu si pentru ei, copiii.

Toti copiii au scris ca vor ca mami si tati sa fie mai mult acasa, sa se joace cu ei, sa mearga undeva impreuna sis a aiba mai mult timp pentru ei.

Dup ace au fost scrise cele doua scrisori au fost intrebati pe care dintre cele doua vor sa o trimita. Raspunsul tuturor copiilor a fost ca vor sa o trimita pe cea catre parinti. Deci toti, absolut toti, au renuntat la jucariile pe care credeam ca le vor mai mult decat orice pentru putin mai mult timp, atentie si joaca cu parintii.

Dupa acest experiment, li s-a spus si parintilor despre experiment si despre rezultat. Multi au fost uimiti sa afle asta, dar toti au fost emotionati pana la lacrimi.

Concluzia? Cele mai frumoase cadouri pe care le poti oferi copilului tau sunt…..timpul si atentia ta!

Asa ca, hai la joaca!

Aici gasesti diverse jocuri pe care le poti face impreuna cu cei mici, multe dintre ele necesitand in mod special prezenta si participarea unui adult.

Am avut grija sa selectez jocuri care nu necesita resurse financiare mari, si care nu implica un efort deosebit in a gasi toate cele necesare desfasurarii.

Vom invata impreuna sa cream animalute din fetru, mazga maleabila, un teatru pentru papusi de pus pe deget, vom folosi lucrul manual (sau arts and crafts cum ne place sa spunem) si multe altele, pentru a creea impreuna cele mai frumoase amintiri.

Cu drag,

Mami.